Istorijat

MOSTPROJEKT je osnovan 1952. godine kao odsek za projektovanje konstrukcije mosta preko reke Save u Beogradu (Brankov most). Nakon završetka konstrukcije 1956. godine, kompanija je transformisana u Gradsku direkciju za projektovanje mostova. 1979. godine direkcija za projektovanje mostova menja ime u MOSTPROJEKT.

Više od 50 godina MOSTPROJEKT se bavi projektovanjem, nadzorom i konsultantskim uslugama za razne tipove konstrukcija: mostove, industrijske komplekse, tunele i podzemne konstrukcije, potporne zidove i potporne konstrukcije, kranske staze, skladišta, komunikacione tornjeve i različite specijalne konstrukcije. Najvažnije konstrukcije koje je MOSTPROJEKT projektovao i nadzirao su danas simboli grada Beograda. Mnogi od stručnjaka koji su formirali MOSTPROJEKT su i danas aktivni projektanti potpomognuti mladim stručnjacima.

Kompanija ima 26 stalno zaposlena od kojih su 21 diplomirani građevinski inženjeri. MOSTPROJEKT je imao učešća u gotovo svakom projektu rekonstrukcije u zemlji poslednjih godina. Stručnjaci MOSTPROJEKTA su svoje iskustvo usavršavali u inostranstvu radeći na projektima u Rusiji, Australiji, Dominikanskoj Republici i Južnoj Koreji

Rešenje o osnivanju direkcije za izgradnju mostova 1956. godine